En levande stadskärna

 
Skellefteå består av 74 000 människor, ett hockeylag med ambitionen att bli ett framgångsrikt elitserielag och en stadskärna som byggdes upp under femtio- och sextiotalen.
 
Staden är tillräckligt stor för att kunna erbjuda allt; fyra biodukar, pubar, restauranger och ett brett utbud inom handel och service. Den som är idrottsintresserad har många moderna anläggningar att välja mellan. Slalom- och snowboardbacken ligger nästan mitt i stan. Skogarna och älven bidrar till hög livskvalitet och ett rikt friluftsliv.
 
Samtidigt har Skellefteå småstadens fördelar. Tempot är effektiv, inte hetsigt, människor hälsar på varandra, barnen har trygga och välskötta skolar. Karaktäristiskt för oss i Skellefteå är en tradition av entreprenörskap. I kölvattnet av Bolidenbolagets expansion skapades många innovativa industriföretag i bygden. Antalet nystartade företag per innevånare är även idag väsentligt högre än på många andra håll.
 
I den miljön inledde vi på Nordvestor vår verksamhet som fastighetsbolag. Året var 1994 och affärsidén var att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter.
 
Vi har valt att prioritera fastigheter i de centrala delarna av Skellefteå och där satsa på ett diversifierat bestånd, med både kommersiella fastigheter och bostäder.
 
Vårt mål är att bidra till en levande stadskärna med attraktiva bostäder, effektiva kontor och ett brett utbud inom handeln.